Esittelyssä kolme kaikkein suosituinta kalenteriohjelmistoa

Sähköinen kalenteri toimii nykypäivänä meidän henkilökohtaisena assistenttinamme. Se pitää meidät ajan tasalla omasta elämästämme, varsinkin niinä hetkinä, kun kiire ja stressi painavat päälle. Esittelemme kolme kaikkein tunnetuinta ja monelle tuttua kalenteriohjelmistoa ja niiden suosituimmat toiminnot.

Google Calendar

Maailmanlaajuisesti käytetty Google Calendar sopii sekä yksityisille käyttäjille, että suuremmille yrityksille. Kalenterin ulkoasun voi muokata oman maun mukaan ja kalenteri suosii myös mobiilikäyttäjiä, sekä on helppo käyttää pienemmilläkin näytöillä. Tapahtumat voi merkata värikoodeilla, jotka auttavat käyttäjää erottamaan esimerkiksi työtapaamiset vapaa-ajan tapaamisista. Google Calendar on äärimmäisen helppo synkronoida omaan Google-tiliin lähes millä tahansa Android-puhelimella ja yhdistää kaikki tapahtumat yhteen paikkaan. Kalenteria ei yleensä tarvitse ladata erikseen, sillä se on valmiiksi asennettu Android-palveluihin. Palvelu on käyttäjilleen ilmainen.

Apple Calendar

Nimensä mukaisesti tämä kalenteri on kehitetty synkronoimaan tehokkaasti Apple-laitteesi ajan tasalle. iCloudiin yhdistettynä kalenteri toimii yhtäaikaisesti kaikissa laitteissa ja jokainen muutos päivittyy automaattisesti. Yhteiset tapahtumat voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa ja käyttäjä voi kutsua muita jäseniä mukaan tapahtumiin. Kalenterin ulkoasu on hyvin yksinkertainen ja tottuneille Apple-käyttäjille helppo ja nopea. Aivan kuten Google Calendar löytyy Android-laitteista, Apple Calendar asennetaan automaattisesti Applen laitteisiin. Palvelu on ilmainen Apple-käyttäjille.

Microsoft Outlook

Osana Microsoft Office -pakettia Outlook tarjoaa yrityksille täydellisen paketin kokousten suunnittelemiseen sekä oman kalenterin ja tapahtumien jakamiseen kollegoiden kanssa. Ulkoasua saa muokattua oman makunsa mukaan ja käyttäminen on tehty todella sujuvaksi Windows-laitteilla. Uuden tapahtuman luominen käy yhdellä klikkauksella ja kutsujen lähettäminen omien kontaktien kesken on nopeaa. Office-paketti on ilmainen Android- ja iOS-laitteille. Tietokoneversio maksaa tilauksesta riippuen, joko kuukausi- tai vuosimaksuna, ja tarjoaa myös alennetut hinnat opiskelijoille ja korkeakouluille.

Vaikka yllämainittujen kalentereiden toiminnot muistuttavat toisiaan, on aina hyvä tarkistaa, mikä ohjelmisto toimii parhaiten omalla laitteella. Esimerkiksi Microsoft Outlook on suunniteltu toimimaan myös Mac- ja iOS-laitteilla, mutta sen toiminnot eivät yllä samalle tasolle kuin Microsoftin omissa laitteissa. Siksi näille laitteille kannattaakin valita sen oma Apple-kalenteri sujuvamman toiminnan takaamiseksi. Esittelimme tunnetuimmat kalenteriohjelmistot, mutta mikäli mikään näistä ei miellyttänyt, esimerkiksi Google Play -kaupasta ja App Storesta löytää useita muitakin hyviä vaihtoehtoja, joita voi kokeilla vapaasti omiin tarpeisiin.