Google Calendar pähkinänkuoressa

Vaikka Google Calendar -ohjelma on näppärä ajanhallinnan sähköinen työkalu, otsikosta poiketen se toimii käytännössä paremmin tietokoneellasi ja mobiililaitteissa kuin pähkinänkuoressa. Tästä artikkelista voit lukea Google Calendarin perustoiminnoista ytimekkäästi kiteytettynä.

Perusidea

Kalenteriohjelman perusidea itsessään lienee lähes kaikille selvä. Sähköiseen kalenteriin luot tapahtumia, merkitset menojasi, suunnittelet työaikasi, projektisi ja toimintosi. Voit antaa muille kalenteriohjelman käyttäjille oikeuden nähdä ja tarvittaessa myös muokata luomiasi kalentereita. Näin vältät päällekkäiset aikataulut esimerkiksi työyhteisössä ja rytmität helpommin vaikkapa ero- ja uusperheen aikataulut, mutta yhtä hyvin hektisen ydinperhearjen asiat, kuten harrastukset, lääkärikäynnit, vanhempainillat ja kaverisynttärit.

Synkronoimalla kalenterisi saat kaikki niihin tehdyt merkinnät ja muutokset päivitettyä jokaiseen käyttämääsi laitteeseen. Halutessasi voit myös tulostaa kalenterista paperiversion. Se toimi hyvänä muistin tukena esimerkiksi seinälle teipattuna tai jääkaapin oveen kiinnitettynä. Laitevian tai yhteysongelman sattuessa kalenteriisi merkatut tiedot säilyvät ainakin printtiversiossa, tosin viimeisimpiä päivityksiä lukuun ottamatta. Sähköinen kalenteriohjelma kulkee aina mukanasi, muutosten tekeminen on helppoa ja voit asettaa itsellesi automaattisia muistutuksia kalenterimerkinnöistä. Muistikapasiteettisi ja huomiosi vapautuvat asioiden hoitamiseen niiden muistamisen sijaan.

Näin toimii Google Calendar

Google Calendarin aloitusopas on virallinen apukeino kalenteriohjelman käyttöönotossa. Opas löytyy Googlesta myös suomenkielisenä. Jos manuaalin selaaminen ei ole sinulle sopivin tapa, halutessasi voit katsoa opastusvideon YouTubesta.

Helpoin tapa perehtyä kalenteriohjelmaan on käytännön kautta. Asettamalla nettiselaimesi hakukoneeseen hakusanaksi Google Calendar saat ensimmäiseksi hakuosumaksi linkin selainpohjaiseen kalenteriin. Google Calendarin sovellus on ladattavissa Android-laitteisiin Google Play-palvelusta ja iPhoneen App Storesta. Aloittaaksesi Google Calendarin käytön sinun tulee kirjautua Google-tilillesi. Mikäli et ole rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, kalenteriohjelman käyttö edellyttää ensin Google-käyttäjätilin luomista.

Kirjauduttuasi kalenteriohjelmaan laitteesi näytölle avautuu kalenterinäkymä, jonka vasemmassa ylälaidassa on koko kuluva kuukausi ja kalenterista sinisellä merkattuna kuluva päivä. Pikkukalenterin alla on linkki ”Lisää ystäväsi kalenteri”, josta pääset luomaan uuden kalenterin, selaamaan kiinnostavia kalentereita ja tuomaan uusia kalantereita koneeltasi. Linkin alla näet oman nimesi ja linkit muistutuksiin, syntymäpäiviin, tehtäviin (Tasks) sekä muihin kalentereihin ja Suomen juhlapyhiin. Tapahtumien luominen kuluvalle viikolle sujuu helposti suoraan koko näytön kokoisessa viikkokalenterissa. Vinkkejä kalenterin käyttöön voit lukea artikkelistamme ”Näin käytät Google Calendaria”.