Sähköisen kalenterin käyttö auttaa perhearkea

Jos kaikilla perheenjäsenillä on käytössään Gmail-sähköpostiosoite, on perheen helppoa sopia Googlen kalenterilla yhdessä aikatauluistaan. Sähköisillä kalentereilla on monia käteviä ominaisuuksia, joista kannattaa ottaa kaikki irti.

Seinäkalenterin ja sähköisen kalenterin ominaisuuksien vertailu

Jotkut perheet turvautuvat edelleen seinäkalenteriin tehdessään yhteisiä aikataulujaan. Seinäkalenterin etu on siinä, että silloin ei tarvitse opetella mitään uutta ja seinäkalenteria voivat käyttää kännykättömät lapsetkin.

Sähköisen kalenterin etu on se, että se on kaikilla aina mukanaan. Silloin ei tarvitse mennä katsomaan esimerkiksi jääkaapin oveen kiinnitetystä kalenterista omia ja muiden perheenjäsenten aikatauluja. Kalenteria voi katsoa ja päivittää missä vain ja milloin vain. Sähköinen kalenteri ei myöskään voi kadota, kuten paperinen kalenteri voi hävitä. Jos sähköinen kalenteri liittyy vaikkapa Googlen käyttäjätiliin, voi sen avata millä mobiililaitteella tai tietokoneella tahansa, vaikka oma kännykkä katoaisikin.

Sähköisellä kalenterilla pysytään perillä toisten menoista

Sähköisessä kalenterissa voi verrata keskenään joko koko perheen tai vain joidenkin perheenjäsenten kalentereita kerrallaan. Sieltä voi saada näkyviin tarvittaessa vain oman kalenterinsa ja avata muiden perheenjäsenten kalenterit vain silloin kun niitä tarvitsee.

Jotkut perheet käyttävät sähköistä kalenteria, vaikka kaikki eivät asuisikaan enää samassa taloudessa. Kalenteri voi toimia yhteydenpitovälineenä, jonka avulla tiedetään missä kukakin milloinkin liikkuu. Silloin ei tarvitse edes lähetellä viestejä esimerkiksi vaihtaessaan paikkakuntaa tai maata matkaillessaan. Isä ja äiti pysyvät tällä tavoin perillä jälkikasvunsa elämästä ja tieto toisten olinpaikasta luo myös turvaa.

Eniten sähköisiä kalentereita käytetään perheiden kesken lasten harrastusaikataulujen ja harrastuksiin kuljettamisten apuna. Sähköisen kalenterin avulla voi nopeasti huomata, jos aikataulut eivät menekään yhteen ja tarvitaan apuvoimia lasten saattamisessa harrastuksiinsa. Tarvittaessa kalenteririnkiin voi ottaa mukaan isovanhemmat, kavereita ja muut mahdolliset avuksi kutsuttavat lastenhoitajatkin.

Kukin voi itse valita sähköisen kalenterin toiminnoista, onko valmis jakamaan kalenterinsa muiden kanssa. Kalenteriasetusten kautta käyttäjä voi antaa oikeuden vain katsella omaa kalenteriaan tai antaa toisille oikeudet tehdä kalenteriin myös muokkauksia. Täytyy vain olla huolellinen, ettei joku taitamattomampi kalenterinkäyttäjä voi poistaa jonkun toisen tärkeitä merkintöjä. Sähköisissä kalentereissa voi automaattisesti merkitä toistuvat menot jokaiselle viikolle samaan aikaan ilman, että menoa tarvitsisi näpytellä jokaisen päivän kohdalle erikseen.